Bazar Bizar 2014

Bazar Bizar overtreft alle verwachtingen

Bazar-Bizar_Wouter-Vellekoop-7757

Op 12 juli 2014 beleefde kunstfestival Bazar Bizar haar zevende editie op de Charloisse Kerksingel te Rotterdam. Rond de 1.250 bezoekers kwamen deze dag naar Charlois om te genieten van het ruime aanbod aan kunst, muziek en theater.

Sinds vorig jaar heeft Bazar Bizar de belangrijke stap gezet om kunstenaars zelf de kunstmarkt te laten bouwen. “Weg met de eeuwige kraampjes!” was het motto. Dit werd zo goed ontvangen dat er dit jaar nog veel meer originele bouwwerken op het terrein stonden. Bezoekers keken hun ogen uit. Zo had Jouke Bouwhuis een torenhoog kabinet gemaakt waarin zus Beitske haar door de natuur geïnspireerde zeefdrukken en tassen kon verkopen. Bij Studio Maky kon je als vrolijke monsters op de foto en van Foekje Fleur kreeg je korting op haar kunst als je hielp haar van vodden geweven hut verder af te maken. Er was zoveel te zien dat de rondleidingen van de curieuze chaperons een welkome aanvulling waren, of zorgden deze juist voor nog meer verwondering?

Bazar-Bizar_Wouter-Vellekoop-7217

Bazar-Bizar_Jan-Rijk-IMG_3739

De hele dag konden bezoekers van alles beleven. Van mini theatervoorstellingen van de Kolonisten van Karton tot de spelshow van Hans op de Tocht, een absurde parodie op het Rad van Fortuin. Kinderen waren flink aan het klussen bij RepairKid, waar zij bij de kleurrijke camper van Cis Deyl afgedankte apparaten konden ombouwen tot kunst. Kleine en grote racemonsters konden met eigen blokwagens racen bij Blok op Wielen. Durfals proefden de gefrituurde sprinkhanen van Fry Before You Die.”Eigenlijk best lekker, hè”, hoorden we bezoekers tegen elkaar zeggen.

Muzikaal begon de dag met een mooi optreden van Ventriloquism. Tapdanseres Janne Eraker en basgitarist Bruno Ferro Xavier da Silva vulden elkaar op het podium aan tot een bijzondere compositie. De Rotterdamse rap en beats van De Likt lieten het publiek flink dansen, waarna het tijd was voor Bismuth en hun experimentele electronoise. De mannen van Disco in the Disco mochten het festival afsluiten met een zeer gewaardeerd punkrock optreden.

Bazar-Bizar_Jan-Rijk-IMG_4577

Bazar-Bizar_Jan-Rijk-IMG_4713

www.bazarbizarrotterdam.nl

Fotografie:
http://www.dutchpix.com/
http://www.woutervellekoop.nl/